Werkwijze

Om te beginnen maken we een afspraak voor een intakegesprek. Het intakegesprek  is bedoeld om kennis te maken en jouw persoonlijke doel helder te krijgen. Tijdens deze intake maak je vaak al een (teken)opdracht. Hiervoor is teken- of schilderervaring absoluut NIET nodig. Op basis van het intakegesprek stelt Gelukstekenen een coachingstraject voor. Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit 6 sessies. Dit kunnen er uiteraard meer of minder zijn. Samen bekijken we steeds wat nodig of gewenst is.

Wat zijn je kwaliteiten en welke kun je nog ontwikkelen?

Net zoals bij de intake ga je bij een vervolgsessie via een opdracht (een tekening, schilderwerk, collage of kleiwerkstuk) aan de slag met het beeld van je doel en/of wat daarbij komt kijken. Je werkt met de voorstelling van wat jij wilt bereiken. Samen onderzoeken wij de tekentaal (wat heeft de tekening jou te vertellen?) of andere werkvorm want het gemaakte werk geeft veel informatie. Zo kan er zichtbaar, benoembaar en voelbaar worden wat er al aanwezig is om je doel te bereiken maar ook wat daarbij in de weg staat. Het tekenen levert vaak een verrassende andere kijk op. Wat zijn je kwaliteiten en welke kun je nog ontwikkelen?

 

 

 

 

 

 

 

 

De inzichten kun je gaan inzetten voor je doel en ga je in het dagelijks leven – stap voor stap – toepassen door middel van voor jou haalbare praktische oefeningen. In een volgende sessie komen we hier vervolgens op terug.